KÖNIG METALL Croatia

Mi u KÖNIG METALL Grupi znamo da možemo raditi onoliko dobro koliko su dobri ljudi koji za nas rade.

Dobrodošli u KÖNIG klasu!


Više od 100 godina mi u KÖNIG METALL Grupi bavimo se našom primarnom djelatnošću - obradom metala, izradom alata za velike igrače te obradom cijevi prema specifikacijama kupaca na 8 lokacija diljem svijeta priomarno za metalnu i automobilsku industriju te razne druge industrijske sektore.

Naša poslovna fleksibilnost i rokovi, predstavljaju detalj po kojem smo prepoznatljivi danas na tržištu. Objedinjujemo izvrsnu vještinu za obradu metala pod jednim krovom i stalno pratimo potrebe naših potrošača.


KÖNIG METALL Croatia dio je grupacije KÖNIG METALL GmbH & Co. KG sa sjedištem u Njemačkom gradu Gaggenau.

Gdje ćete nas pronaći

Ulica Dr. Otmar Zwiebelhofer 3
HR-10451 Pisarovina

Povijest


1901. - 1902.   Rođenje fantastične ideje


Uspješna priča naše tvrtke počinje sjajnom idejom na području koje, na prvi pogled, nema nikakve veze s metalurškom industrijom. Nekada je bilo uobičajeno pušenje tijekom berbe meda kao sredstvo zaštite od pčelinjih pečenja. Pčelarski entuzijast i profesionalni proizvođač čvorova Josef König usudio se prekinuti ovu tradiciju kao nepušač i usvojio potpuno novi pristup sigurnim berbama meda. Izumio je „vulkan” – uređaj pokretan mehanizmom 'clockwork' koji generira vlastiti dim i onaj koji je do danas poznat većini pčelara. Josef König osnovao je tvrtku na temelju te ideje 1901. godine; do danas nosi njegovo ime i uživa globalni ugled: KÖNIG METALL.1920te - 1980te   Naša obiteljska tvrtka dobiva na brzini


Početkom dvadesetih godina oko 80.2km duge rijeke Murg i istoimene šumovite doline u Njemačkoj regiji Baden-Württemberg pored Gaggenau automobilska industrija dobiva na zamahu i postaje jedna od istaknutih grana. Društvo KÖNIG METALL koncentrirano se na obradu metala i opskrbu komercijalnom automobilskom industrijom koja je tamo cvjetala. Osim toga, brojne mjere restrukturiranja, kao i dolazak dr. Otmara Zwiebelhofera, nećaka osnivača tvrtke, omogućili su kontinuirani rast tvornice metalnih proizvoda. U to vrijeme asortiman proizvoda našeg društva odražavao je naglasak na zlatne dvadesete godine i dobio je onaj prepoznatljiv štih kojim je društvo postalo sve više automobilski.

Tijekom desetljeća iza svih naših naprednih zbivanja, naša inventivnost i pionirski duh ostali su središnjica pokretačke snage. Isto vrijedi i za 1980-e: patentom za vlastitu samorazvijenu perforacijsku mašinu za cijevi, KÖNIG METALL osvojio je segment prerade cijevi, posebno osjetljivu domenu tehnologije ispušnih plinova. Načelo prerade cijevi kasnije je uspješno preneseno na proizvodnju vrećastih zračnih cijevi.1980te - 2000te   Naša obiteljska tvrtka širi se na međunarodna tržišta


Širok spektar procesa, veliko tehničko stručno znanje, optimalna fleksibilnost i pravedan omjer troškova i koristi: KÖNIG METALL odavno je na domaćem tržištu postao inovativna, pouzdana tvrtka. Početkom 2000-ih tvrtka je napravila sljedeći logičan korak dalje: lansirali smo se na međunarodno tržište. Podružnice i suradnja u Italiji, Poljskoj, Kanadi, Rusiji i Portugalu pomažu nam osigurati ekonomsku proizvodnju i brzo vrijeme reakcije upravo na tržištu. Možemo biti bilo gdje na zahtjev naših klijenata.2017. - 2018.   Godine prekretnice našeg sadašnjeg uspjeha


KÖNIG METALL Groupa prisutna je u šest zemalja i zapošljava više od 1.000 zaposlenika diljem svijeta. Naši klijenti uključuju globalne igrače automobilske i opskrbne industrije te granu strojarstva. Ali ove prekretnice su samo slika našeg sadašnjeg uspjeha. To je zato što nas ono što nas danas pokreće i svakim danom – više od 100 godina nakon fantastične ideje Josefa Königa – s istim porivom i entuzijazmom, naš je duh otkrića i ideja napretka. Želimo iskoristiti našu inovaciju kako bi napravili razliku u budućnosti i postavili nove standarde na tržištu automobilske industrije.


Budućnost - Pogled na novu globalnu mobilnost


Uskoro će se automobilska industrija oprostiti od motora s unutrašnjim izgaranjem kao primarnog za našu mobilnosti. Zahvaljujući našim izumima i patentima za potpomognutu vakuumsku izolaciju (GVI®) spremni smo dati svoj doprinos ekološki prihvatljivim prijevoznim sredstvima. Naši inovativni GVI® sustavi igraju integralnu ulogu u elektrifikaciji i e-mobilnosti, baterije integrirane u realizaciju svog punog potencijala.

Svatko ima dar za nešto. Sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći!

Slobodno nas kontaktirajte ako imate bilo kakvih pitanja.

Pišite nam